0 Läs mer >>
 

Jag serverade en jättegod pannacotta på Mira-Lis 7 års kalas! Receptet hittade jag på jennysmatblogg.damernasvarld.se

För 10 portioner ahlgrens pannacotta :

2 påsar med bilar
9  dl vispgrädde
 
Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar och rör om tills allt har smält.
Häll upp i glasen och låt stelna ( cirka 2 timmar ) tills du gör samma med nästa färg. När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. 

En klockren dessert på ett barnkalas! KRAM 

Ahlgrensbilarpannacot...

0 Läs mer >>
 

Här kommer receptet på de hemmagjorda marshmallowsklubborna jag bjöd på när Nova fyllde 4år. Just nu körs det favorit i repris och dessa bakas inför Mira-Lis 7års kalas! :)

2,5 msk gelatinpulver

2,5 dl vatten

3,75 dl socker

2,5 dl ljus sirap

0,25 tsk salt

2 msk vaniljsocker

 

Blanda gelatinet med 1,25 dl av vattnet och låt det svälla och mjukna. Häll socker, sirap, salt och 1,25 dl vatten i en kastrull, låt det smälta ihop på svag värme, rör hela tiden. Låt blandningen koka till 120 gr. Häll den heta sockerlösningen försiktigt över gelatinet. Rör ihop detta och vispa ´sedan blandningen i ca 10 minuter med bakmaskinen tills smeten är vit och riktigt kladdig. Tillsätt vaniljsockret och ev färg och vispa tills det blandat sig. Klä en form på ca 20*30 med bakplåtspapper och olja in det med solrosolja. Bred ut smeten med hjälp med en slickepott. Den kan behöva oljas in för att få smeten att stanna i formen. Låt vila i ca 4 h i rumstemperatur. Skär dem i lagom stora bitar och rulla dem i florsocker. Kniven kan också behöva oljas in för att inte fastna. Doppa dom sedan i lite smält choklad och strö på lite strössel! Kalaskul!!! 

 

 

Marshmallows klubbor

0 Läs mer >>
 
Det bakas det för fullt här hemma, när det snart är dags för kalas! Jag tänkte dela med mig av ett riktigt bra recept på tårtbotten. Den blir hög och luftig, precis spm man vill ha den :) 

4 st ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

 
Kör rumsvarma ägg och socker i bakmaskinen tills det är riktigt pösigt. Sen blandar du resten av ingredienserna i en skål. Använd ballongvisp.  Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten tills det precis blandat sig. Rör inte för mycket, då rör man ut all luft som man vispat in. Smöra en form på 24 cm, hela vägen upp för kanterna. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 35 minuter. Ett tips är att frysa botten i en soppåse en stund innan du ska skära den i tre bottnar. Det blir lite lättare att få en exakt fördelning! KRAM 

Tårtbotten

0 Läs mer >>
Vi fick äntligen upp Mira-Lis nya fondtapet idag! Det blev riktigt bra! Är så nöjd och Mira-Li gick runt och log nöjt och utbrast: Det blev sååå bra! Vad snyggt det blev! Åh det är extra kul att vi tycker lika om något och att hon har bra smak, he he! Min lilla tjej som vill vara stor ;) 
 
 
 
 
 

Stripes

0 Läs mer >>
Vi tog en helt vanlig plywoodskiva och sågade ut ett peacemärke! Det blev pricken över i:t i uterummet. Så enkelt och så snyggt! KRAM

Peace

0 Läs mer >>
Tanken är att Nova ska få ett dockhus. Hon leker ju massor med Mira-Lis redan, och eftersom vi bor trångt så var tanken att ett dockhus räcker. Men jag har en tendens att ändra mig som ni vet :) Den här gången tänkte jag bygga ett eget, just för att de som finns på marknaden inte riktigt är min typ och jag tycker att de äldre varianterna (om man skulle springa på ett begagnat och renovera) är lite för små. Nu återstår å se om det blir klart till julklapp eller om det får bli i födelsedagspresent. Undertiden har jag börjat ställa upp ett möblemang i hennes stringhylla. Det är så kul å pyssla, klippa, klistra och göra allt i miniatyr! 
Söta små vepor och en cool affisch ska detta bli :)
På plats i stringhyllan! KRAM

Miniatyrvärld

0 Läs mer >>
Jag älskar verkligen second hand. I det här samhället vi lever i konsumeras det mer och mer. TÄNK vad mkt som slängs bara för å köpa nytt! Denna underbara stol fick vi i gåbortpresent på helgens kräftskiva. Helt underbart tänk! För lika mkt pengar som en blomma skulle kosta, och de känner mig väl, mina vänner! Stolen är ett riktigt fynd! Nu är frågan om jag ska vara trendig och behålla den träfärgad, eller om den ska bli svart som övriga stolar, för att mer smälta in. Jag suger på den ett tag....Kram
 
 

Gåbortpresent

0 Läs mer >>

 

Nutella semifreddo
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera färska jordgubbar till. MUMS! Den här desserten blir alltid uppskattad! Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag bjudit på den här semifreddon! Alla älskar den, den smakar lite som nogger! (Ursäkta bildkvaliteten, tagen i all hast med mobilen) KRAM

 
 
 
 

 

Nutellasemifreddo

0 Läs mer >>
 
 
Fredagen spenderades på Formex mässan i Älvsjö! Vilken inspiration! Vilka trender! Vilken dag! Jag åkte med min fina vän Hanna. :) En sammanfattning av kommande och ihållande trender var pastel, trä, plywood, koppar, industriellt, retro och wood. Ett fint hem kan innehålla allt detta, i en bra blandning men med en röd tråd. Precis så som jag älskar det! :) KRAM

Formex 2014

0 Läs mer >>
Sprang in i denna svarta, coola kalender idag när jag var en snabbis på stan och uträtta ärenden. Det var love at first sight och det var a must have. ;) Lagerhaus, 79kr. Innehåller siffra 1-31. KRAM

Ordning & Reda

0 Läs mer >>
 
 

Smultronstället, pics

0 Läs mer >>
Här kommer jag sitta och dricka mitt eftermiddagskaffe idag. I hängsoffan på baksidan, vid uterummet. Önskar er en härlig dag trots regnet! KRAM
 
 
 

Hängsoffan

0 Läs mer >>
Allt blir så mycket finare med lite kärlek, så lyder min filosofi. :) Hemmagjord saft och bubbelvatten är lite snyggare och lite roligare att servera i glasflaskor. Etiketterna gör inte saken sämre! ;) KRAM
 

Lyxförpackning

0 Läs mer >>
Kombinationen rabarber och jordgubbar är oemotståndligt god. Den här pajen har blivit en riktig klassiker här hemma. 
 
Smuldeg:
150g smör
2.5dl vetemjöl
0.75dl strösocker
2.5dl havregryn
 
Fyllning:
4 stjälkar rabarber
1 liter jordgubbar
1.5 msk potatismjöl
1dl strösocker
 
Skjuts in i ugnen på 200grader i ca 25 minuter beroende på ugn. Serveras ljumen tillsammans med en skopa vaniljglass. MUMS! 
 

R+J=SANT

0 Läs mer >>
Att gå bort å få ge en present till någon man tycker om är underbart! Som de flesta brukar säga, det är roligare att ge än att få! Jag är galen i att slå in paket! Det är så kreativt och man kan ju variera sig oändligt. Just nu är jag inne i en period där jag tycker att det är kul att man ser innehållet direkt. Denna legolådan är ett bra exempel. Riktigt snygg i sig. Varför slå in i papper? Det räcker med snöre och ett personligt kort. 
Eller denna välkommentillvärlden present Inslagen i cellofan.  
KRAM på er! 

Give aways

0 Läs mer >>
Varje sommar bosätter vi oss på vårt smultronställe, vår ö, i Vättern. Vi bor i en stuga på 15 kvadrat. Det är trångt och urmysigt! Men självklart har vi en storstuga där mina föräldrar bor, med kök, vardagsrum, gästrum, toalett, dusch och bastu. Vi älskar verkligen vårt paradis och försöker spendera så mycket av vår lediga tid som möjligt där ute. Fler bilder kommer så småningom! KRAM ANNA
 
 

Vårt smultronställe