Tårtbotten

 
Det bakas det för fullt här hemma, när det snart är dags för kalas! Jag tänkte dela med mig av ett riktigt bra recept på tårtbotten. Den blir hög och luftig, precis spm man vill ha den :) 

4 st ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

 
Kör rumsvarma ägg och socker i bakmaskinen tills det är riktigt pösigt. Sen blandar du resten av ingredienserna i en skål. Använd ballongvisp.  Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten tills det precis blandat sig. Rör inte för mycket, då rör man ut all luft som man vispat in. Smöra en form på 24 cm, hela vägen upp för kanterna. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 35 minuter. Ett tips är att frysa botten i en soppåse en stund innan du ska skära den i tre bottnar. Det blir lite lättare att få en exakt fördelning! KRAM 

Kommentera här: