Nutellasemifreddo

 

Nutella semifreddo
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera färska jordgubbar till. MUMS! Den här desserten blir alltid uppskattad! Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag bjudit på den här semifreddon! Alla älskar den, den smakar lite som nogger! (Ursäkta bildkvaliteten, tagen i all hast med mobilen) KRAM

 
 
 
 

 

Kommentera här: