0 Läs mer >>
 
 
Hösten är verkligen här nu på riktigt. Vill man inte vara ute i kylan får man vara inne i värmen och baka sig nåt gott! Denna underbart goda dessert bjöd jag på för sisådär ett år sedan för första gången och den är så ljuvligt höstig i smaken. Har ni inte testat så MÅSTE ni, återigen kombon salt mot det söta. MUMS! 
 
Dulce de leche-pannacotta, 8 portioner:
1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk, dvs kokad kondenserad mjölk)
5 dl grädde
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i minst 5 min. Värm upp grädden i en kastrull på spisen, och ta den från värmen precis när den börjat koka. Rör ner dulce de lechen, och rör om med en vanlig handvisp tills den har löst sig. Rör ner gelatinbladen, och häll sedan upp i portionsformar som du ställer i kylen i minst 6 timmar, allra helst över en natt. Precis före servering, toppa med karamelliserade pecannötter.

Karamelliserade pecannötter
100 g pecannötter
0,75 dl råsocker
0,25 dl vatten
1 rågad tsk flingsalt

Hacka nötterna grovt, och rosta dem i en torr stekpanna ett par minuter, tills de mjuknat lite och det börjar lukta gott om dem. Häll över dem på en tallrik, och mät upp råsocker, vatten och flingsalt i stekpannan. Rör om, koka upp under någon minut och låt det karamelliseras. Det bubblande sockret är klart när det blir bärnstensfärgat. Ta pannan av värmen, rör ner pecannötterna och blanda snabbt. Häll sedan över på bakplåtspapper och låt stelna. Toppa panncottan med de finfina nötterna. 
 
Receptet har jag hittat hos fantastiska baraenkakatill.blogspot.se

Dulce de leche löööve

0 Läs mer >>
 
 
 
Det roliga med secondhandfynd är att man aldrig vet när lyckan blir total. Idag sprang jag in i fler underbara kitsch kaffekoppar. Min lilla servissamling börjar fyllas på. Och hur underbar är inte den rosa plåtbrickan!! 115kr för hela kalaset! Fynd! Right?! Love 💋

Kitsch 👌

0 Läs mer >>
Kvällen har spenderats hos fantastiska vänner och jag slängde ihop den här smarriga desserten till oss! Det salta mot det söta=Grym kombo!
Botten:
1/2 burk med karamelliserad mjölk
200 gram salta jordnötter
 
Cheesecake:
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
 
Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk
3 msk grädde
50g saltade jordnötter
 
Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formen med avtagbara kanter . 

Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig, och vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd sedan ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänd ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott. Riv ner mjölkchokladen i smeten, använd ett rivjärn med stora hål. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in. Spara kolakrämen i en skål, och lägg på toppingen vid servering.

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten.
När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i den karamelliserade mjölken och häll över cheescaken. Dekorera med resten av jordnötterna och servera.

Receptet har jag hittat på jennysmatblogg.damernasvärld.se

 
 

Jordnöts & kola chees...

0 Läs mer >>
 
 
Den här lampan har jag gjort av en gammal plyschlampa som jag fyndat på loppis. Dra av tyget tills endast stommen är kvar. Klipp remsor av tylltyg och tvinna runt hela stommen. Längst ner tyckte jag det var kul att behålla lite tyll så inte lampan skulle bli så kal. Där använde jag små remsor av tyll som jag enkelt knöt runt ett varv. En annan variant är att helt enkelt spraya stomen i en färg. I vardagsrummet har vi sprayat en gammal stomme svartmatt.
 

Diy tips❤️

36 Läs mer >>
 
 
 
Ylva Skarp fick jag upp ögonen för när jag var på Formex! Så jag blev extra glad när jag fick se att Pure Love tagit in några av hennes konstverk. Jag fick med mig två kort hem :)

Ylva Skarp