Dulce de leche löööve

 
 
Hösten är verkligen här nu på riktigt. Vill man inte vara ute i kylan får man vara inne i värmen och baka sig nåt gott! Denna underbart goda dessert bjöd jag på för sisådär ett år sedan för första gången och den är så ljuvligt höstig i smaken. Har ni inte testat så MÅSTE ni, återigen kombon salt mot det söta. MUMS! 
 
Dulce de leche-pannacotta, 8 portioner:
1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk, dvs kokad kondenserad mjölk)
5 dl grädde
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i minst 5 min. Värm upp grädden i en kastrull på spisen, och ta den från värmen precis när den börjat koka. Rör ner dulce de lechen, och rör om med en vanlig handvisp tills den har löst sig. Rör ner gelatinbladen, och häll sedan upp i portionsformar som du ställer i kylen i minst 6 timmar, allra helst över en natt. Precis före servering, toppa med karamelliserade pecannötter.

Karamelliserade pecannötter
100 g pecannötter
0,75 dl råsocker
0,25 dl vatten
1 rågad tsk flingsalt

Hacka nötterna grovt, och rosta dem i en torr stekpanna ett par minuter, tills de mjuknat lite och det börjar lukta gott om dem. Häll över dem på en tallrik, och mät upp råsocker, vatten och flingsalt i stekpannan. Rör om, koka upp under någon minut och låt det karamelliseras. Det bubblande sockret är klart när det blir bärnstensfärgat. Ta pannan av värmen, rör ner pecannötterna och blanda snabbt. Häll sedan över på bakplåtspapper och låt stelna. Toppa panncottan med de finfina nötterna. 
 
Receptet har jag hittat hos fantastiska baraenkakatill.blogspot.se