Jordnöts & kola cheescake

Kvällen har spenderats hos fantastiska vänner och jag slängde ihop den här smarriga desserten till oss! Det salta mot det söta=Grym kombo!
Botten:
1/2 burk med karamelliserad mjölk
200 gram salta jordnötter
Cheesecake:
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk
3 msk grädde
50g saltade jordnötter
Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formen med avtagbara kanter .
Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig, och vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd sedan ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänd ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott. Riv ner mjölkchokladen i smeten, använd ett rivjärn med stora hål. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in. Spara kolakrämen i en skål, och lägg på toppingen vid servering.
Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten.
När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i den karamelliserade mjölken och häll över cheescaken. Dekorera med resten av jordnötterna och servera.
Receptet har jag hittat på jennysmatblogg.damernasvärld.se
